Your favourite software partner

Etsitkö luotettavaa kumppania IT-hankkeisiinne?

Olemme kasvava ohjelmistokehitykseen ja ohjelmistotestaukseen erikoistunut tamperelaisyritys. Meille tärkeää on tekemämme työn korkea laatu – se tekee meistä parhaan kumppanin asiakkaillemme.

Meillä on kokemusta yhteistyöstä niin globaalien konepajateollisuusyrityksien kuin kasvuvaiheessa olevien pk-yritysten kanssa. Suunnittelemme ja toteutamme asiakkaillemme erilaisia ohjelmistoja esimerkiksi sulautettuihin järjestelmiin tai systeemitasolle. Lisäksi autamme asiakkaitamme löytämään heille sopivimmat menetelmät ohjelmistotestaukseen ja koulutamme testausasiantuntijoita organisaatioihin.

Työskentelemme usein osana asiakkaan kehitystiimiä. Jatkossa tavoitteenamme on myös tehdä yhä enemmän projektitoimituksia . 

Tickingbot on perustettu vuonna 2016. Olemme joukko aivan tavallisia tyyppejä, jotka arvostavat reilua meininkiä – se näkyy tavassamme toimia asiakkaidemme ja työntekijöidemme kanssa. Haluamme Tickingbotin olevan meille ja tuleville työkavereillemme hyvä työpaikka!

Palvelut.
Ohjelmisto- ja testaus- palvelumme

Palvelut

Sulautetut järjestelmät

Tickingbotilaisilla on vankka kokemus sulautettujen järjestelmien ja systeemitason ratkaisuiden suunnittelusta ja ohjelmoinnista. Asiantuntijoidemme vahvan osaamisen avulla etsimme sinnikkäästi ratkaisut vaikeampiinkin ongelmiin. Meillä on kokemusta myös ohjelmistoarkkitehtuurin suunnittelusta ja ammattitaitoa tehdä oikeat teknologiavalinnat. Otamme vastataksemme myös kokonaisprojekteja tai halutessanne projektien osia. Työmme korkea laatu ja ohjelmistojen sopivuus juuri asiakkaidemme erityistarpeisiin ovat meille avainasia.

Erityisasiantuntijamme aiheesta on Tuukka Tikkanen, LinkedIn

Ohjelmistokehitys

Juuremme ovat sulautetuissa ja systeemitason ohjelmistoissa, mutta olemme laajentaneet toimintaamme muunlaistenkin taustajärjestelmien ohjelmointiin. Se vaatii kykyä ajatella järjestelmiä ja niihin liittyviä asioita yhtenä, laajempana kokonaisuutena. Lisäksi tarvitaan asiantuntemusta ja osaamista suunnitella liitynnät järjestelmästä mm. pilveen ja turvallisuusratkaisuihin.

Teknisen osaamisen lisäksi onnistuneen järjestelmän tuottaminen vaatii syvää perehtymistä asiakkaan toimialaan. Meillä on kokemusta ohjelmistojen kehittämisestä niin konepajateollisuudelle kuin järjestelmien rakentamisesta julkishallinnon toimijoille.

Erityisasiantuntijamme aiheesta on Tuukka Tikkanen, LinkedIn

Testauskonsultointi

Testaus tulee aina sovittaa yksilöllisiin reunaehtoihin, hyvin harvoin kaksi yritystä tai projektia ovat samanlaisia. Me autamme sinua sovittamaan testauspanostuksesi omiin lähtökohtiisi, jotta investointisi vastaa parhaalla mahdollisella tavalla tarpeitasi. Testaaminen on oppimisprojekti, se mitä usein alussa arvellaan tarvittavan, muuttuukin matkan varrella. Me autamme sinua sopeutumaan ja tarkentamaan lopputulosta projektin ajan. Muotoilemme testausratkaisuja, osallistumme niiden toteuttamiseen ja halutessanne suunnittelemme ja toteutamme testiautomaation. Varmistamme jatkuvan laadunvarmistuksen keinoin mahdollisimman hyvän lopputuloksen ohjelmistoinvestoinnillenne.

Voimme toimia lyhyesti konsultoiden tai vetäen työpajoja tilanteen arvioimiseksi tai vaihtoehtoisesti pidempiaikaisemmin, ratkaisuasi rakentavan kehitystiimin osana tai auttamassa hyväksymistestaustanne toimitusten saapuessa.

Erityisasiantuntijamme aiheesta on Samuli Lahnamäki, LinkedIn

Ohjelmistotestauskoulutus

Onko sinulla tarve vahvistaa ohjelmistotestauksen osaamista yrityksessänne? Tarjoamme ohjelmistotestauksen koulutusta asiantuntijoillenne. Räätälöimme ohjelmistokehitystarpeisiinne ja toimintaympäristöönne sopivat koulutukset hyväksymistestaukseen, tutkivaan testaukseen sekä testauksen ja testien suunnitteluun. Kouluttajallamme Samuli Lahnamäellä on laaja kokemus ohjelmistotestauksen suunnittelusta ja toteutuksesta niin julkishallinnon kuin teollisuuden projekteissa.

Erityisasiantuntijamme aiheesta on Samuli Lahnamäki, LinkedIn

Järjestelmähankinta

Yritysten ohjelmistoratkaisut on sovitettava yrityksen toimialaan ja tarpeisiin, ja usein paras ratkaisu vaatii räätälöintiä. Meiltä saat kokeneen ohjelmistoalan asiantuntijan suunnittelemaan ohjelmistohanketta kanssanne.

Meiltä saat apua

  • ohjelmistohankinnan suunnittelussa
  • hankintaprosessin muotoilussa ja projektinhallinnassa
  • ohjelmistohankkeen toteutuksen ongelmatilanteiden ratkaisemisessa
  • määrittelyn ja laadunvarmistuksen yhteensovittamisessa ja toteutuksessa
  • hyväksyntätestauksessa

Erityisasiantuntijamme aiheesta on Samuli Lahnamäki, LinkedIn

Työpaikat.
Tule meille töihin

Olisimmeko sinun seuraava työpaikkasi?

Olemme joukko aivan tavallisia ihmisiä, jotka arvostavat reilua meininkiä. Haluamme Tickingbotin olevan meille ja tuleville työkavereillemme hyvä työpaikka. 

Teemme sekä pitkiä pitkäkestoisia projekteja että lyhyempiä keikkoja asiakkaidemme kanssa. Osallistumme usein asiakkaiden projekteihin konsultteina, mutta jatkossa tavoitteenamme on tehdä yhä enemmän projektitoimituksia. Teemme töitä joustavasti asiakkaan tiloissa, toimistollamme Tampereella sekä etänä kotona.

Liiketoimintamme kasvaessa etsimme sekä kokeneita osaajia että nuorempia tekijöitä rakentamaan kanssamme Tickingbotia  Meillä saat tilaisuuden työskennellä erilaisilla asiakkailla ja käyttää osaamistasi erilaisissa projekteissa.

Meillä ei ole yhtä sapluunaa tuleville työkavereillemme, sillä uskomme, että moninaisuus on vahvuutemme. Jos sinulla on rohkeutta lähteä kokeilemaan uusia ratkaisuja, kykyä löytää itsenäisesti vastaus vaikeisiinkin ongelmiin ja taito työskennellä erilaisten ihmisten kanssa, voit hyvin olla uusi työkaverimme.

Jos kiinnostuit, katso löytyykö avoimista tehtävistä sinua kiinnostava tehtävä!

Ja jollei meillä ole nyt tarjolla sopivaa tehtävää, ota yhteyttä Matleena Piesalaan, 050 366 1849.  Kuulemme mielellämme tavoitteistasi sekä kerromme lisää Tickingbotista yrityksenä ja tavastamme toimia.

Testiautomaatio-osaaja

Etsimme testiautomaatioliidiä ja testiautomaatio-osaajia vahvistamaan Tickingbotin laadunvarmistusosaamista. Liidinä pääset rakentamaan tiimiä, jonka tehtävänä on muotoilla ja toteuttaa automatisoituja testausratkaisuja asiakkaillemme. Olet myös mukana myynnissä ja liiketoiminnan kehityksessä. Osaajana pääset mukaan ratkaisemaan asiakkaidemme laadunvarmistukseen liittyviä ongelmia.

Lue lisää

C++ ohjelmistokehittäjä

Tässä työssä saat keskittyä juuri siihen missä olet hyvä - koodaamiseen. Jos uratoiveidesi kuunteleminen, vahva arvostus ja esihenkilöiden luotto tekemiseesi kuulostaa mukavalta työympäristöltä, olet oikeassa paikassa. Tickingbot Oy tarjoaa sinulle pienen yrityksen kaikki hyvät puolet!

Lue lisää

Yhteystiedot.
Otappa yhteyttä

Yhteystiedot

Tickingbot Oy, Visiokatu 4, 33720 Tampere
info@tickingbot.fi

Tuukka Tikkanen

Perustin Tickingbotin vuonna 2016. Olen perustanut ja pyörittänyt yrityksiä aiemminkin, mutta tämä on ensimmäinen oma, yksin perustettu yritys. Halusin luoda itse yrityksen organisaation, toimintatavan ja kulttuurin. Arvostan hyvää laatua ja hyviä suorituksia kaikessa.

Olen suunnitellut sulautettuja järjestelmiä 1990-luvun alkupuolelta, jolloin suunnittelin sulautetun ohjelmiston ajoneuvonosturille. Sulautettuja järjestelmiä käytetään miljardeissa laitteissa päivittäin ja määrä kasvaa esineiden internetin myötä. Se on yksi tärkeimpiä suunnittelualueita myös meillä Tickingbotilla.

Hyvä työkulttuuri on minulle tärkeää. En puutu pikkuasioihin, vaan annan ihmisten järjestellä töitään haluamallaan tavalla. Arvostan hyviä hoksottimia ja itsenäistä ongelmanratkaisukykyä – sitä että ei jää jumiin ongelmaan, vaan pohtii rohkeasti eri ratkaisuvaihtoehtoja.

En halua vain olla henkisesti jouten, tarvitsen aktiivista tekemistä. Aloin viime kesänä pelaamaan golfia. Ryhmässä pelaaminen tarjoaa sosiaalisia virikkeitä, jokainen lyönti on erilainen ja jokaiseen lyöntiin on keskityttävä. Lisäksi luen, pelailen lautapelejä ja tietenkin ohjelmoin harrastusmielessä työajan ulkopuolellakin.

Samuli Lahnamäki

Aloitin Tickingbotilla vuonna 2018. Vastaan meillä laadunvarmistuksesta ja testauksesta.

Testaukseen liittyviä töitä olen tehnyt jo yli 20 vuotta. Tykkään siitä, että tässä hommassa pääsee tutustumaan syvällisesti hyvin moniin osiin yhteiskunnan toimintaa ja uudistamaan niitä. Useimmiten projekteissa parannetaan ihmisten arkea, kun tehdään paremmin toimivia työkaluja ja ohjelmistoja.

Alalla erikoistuin testaukseen sattuman kautta. Opiskelin Tampereen teknillisessä korkeakoulussa tietotekniikkaa ja teollisuustaloutta. Kolmannen opiskeluvuoden syksyllä samassa sählyporukassa olleen opiskelukaverin työpaikalle, TeamWARElle etsittiin kiireapua testaukseen muutamaksi kuukaudeksi. Tein siellä töitä puoli vuotta. Nokia osti yrityksen ja jatkoin testaustiimissä. Ymmärsin vasta myöhemmin, kuinka varhaisessa vaiheessa siellä otettiin käyttöön uusia testausmenetelmiä ja miten hyvää näkemystä ja osaamista sieltä sain.

Otimme käyttöön jo 2000-luvun alkupuolella tutkivan testauksen menetelmiä, jotka valtasivat alaa vasta 2010-luvulla. Toinen hyvä oppi tuli Solitalla, jossa olin töissä 11 vuotta. Siellä opin käyttämään ketterän kehityksen menetelmiä. Niissä dokumentaatiota ei tehty samalla perusteellisuudella kuin mihin olin tottunut. Ymmärsin, että jos halusi ymmärtää mitä ja miksi piti testata, testausasiantuntijan piti päästä mukaan jo ohjelmiston määrittelyvaiheessa. Silloin näki ohjelmiston koko elinkaaren. Miten tarpeet ja suunnitelmat elävät koko projektin ajan, ja kuinka alussa mietityt tarpeet voivat unohtua projektin aikana. Vielä hyväksymistestauksessakin on varmistettava, että alussa ohjelmistolle alussa asetetut vaatimukset toteutuvat.

Näissä hommissa pää pyörittää helposti ongelmien ratkaisua koko ajan, ja sille on hyvä löytää vastapaino. Vapaa-aikana hoidan sukumme kotitilaa, joka siirtyi minulle ja siskolleni sukupolvenvaihdoksessa. Meillä on yhteinen tahto pitää tila kunnossa, ja se vie kaiken sen ajan ja rahan, jonka sille antaa. Lisäksi harrastan ammuntaa perinneaseilla. Siinä on pakko tyhjentää pää ja keskittyä vain ampumiseen – muuten osumat ovat mikä missäkin.

Juho Kokkonen

Tulin Tickingbotille vuonna 2019. Minua kiinnosti rautaläheinen systeemitason ohjelmointi, jossa erilaiset tekniset haasteet pitävät mielenkiintoa yllä. Uuden oppiminen tekee työstä kiinnostavaa. Tickingbotilla oli ihan heti ensimmäisestä päivästä lähtien tosi rento meininki. Täällä on äärimmäisen mukava olla. Työt hoidetaan tietenkin erittäin hyvin, mutta asioita ei oteta muuten turhan vakavasti. Työtehtävät ovat todella mielenkiintoisia, ja asiakkailla on monenlaisia ohjelmistohaasteita, joita ratkaistessaan joutuu miettimään kokonaisuutta laajasti. Myös asiakkailla on hyvä työilmapiiri.

Olen opiskellut tietotekniikkaa Teknillisessä korkeakoulussa. Halusin kokeilla myös jotain muuta. Hieman sattuman kautta päädyin opiskelemaan kelloseppäkouluun. Vaikka ala on aivan erilainen, siinä oli samoja elementtejä kuin koodaamisessa. Se vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä.

Tein kelloseppänä muutaman vuoden töitä Saksassa. Alalla eteenpäin pääseminen olisi merkinnyt muuttoa Sveitsiin, mutta muutto sinne ei houkutellut. Muutimme puolisoni kanssa Englantiin, ja pääsin finanssisoftayritykseen juniorikoodariksi kehittämään ohjelmistoja IBM:n isokoneympäristöön. Opin nopeasti, että laitteistoläheisessä ohjelmoinnissa pitää tuntea sen tietyt erityisominaisuudet ja myös luoda omia lähestymistapojaan.

Työajan ulkopuolella aika kuuluu aikalailla perheen kanssa. Koodailen harrastuspohjalta, ja aina on jotain projekteja työn alla. Joskus teen peliprojekteja, joskus koodaan softaa omien asioiden organisointiin. Viime aikoina olen ajanut kilpaa autosimulaattoreilla. Ja golfin peluun aloitin tänä kesänä, kun työporukalla lähdettiin tutustumaan lajiin.

Matleena Piesala

Aloitin Tickingbotilla keväällä 2019. Vastaan meillä myynnistä ja markkinoinnista. Lisäksi hoidan kaikkia HR-asioita, joista meille tärkein on uusien tickinbotilaisten rekrytointi.

Pidän ihmisten kohtaamisesta. Haastatellessani työnhakijoita koetan selvittää, miten heidän osaamisensa ja uratoiveensa sopivat projekteihimme ja tapaamme toimia asiakkaiden kanssa. Haastattelutilanne ei ole kaikille kovin mukava, ja silloin on osattava lähestyä haastateltavaa oikeasta näkökulmasta. Hyvä työilmapiiri ja reilu meininki kuvaavat meitä hyvin. Meille saa tulla sellaisena kuin on.

Olen opiskellut Tampereen teknillisessä korkeakoulussa, ja pääaineinani olivat sekä ohjelmistotekniikka että teollisuustalous. Opintojen aikana minulle selvisi, että vaikka osaan koodata, en ole kuitenkaan koodari. Opintojen loppuvaiheessa sain Nokialta töitä ja työskentelin erilaisissa teknisen myynnin tehtävissä pitkään. Työni päättyivät, kun Microsoftin matkapuhelinyksikön toiminta ajettiin alas.

Minulla on monenlaisia kiinnostuksen kohteita. Voisi sanoa, että minua kiinnostaa vähän kaikki. Ja kun kiinnostun, yleensä perehdyn asiaan pintaa syvemmältä. Nokiasta lähdön jälkeen pidin sapattia ja opiskelin data-analytiikkaa Tampereen yliopistossa ja neuroverkkoja Stanfordin yliopiston verkkokursseilla. Opiskelin myös makrotalousteoriaa, koska aihe kiinnostaa minua. Viime aikoina olen opiskellut Jyväskylän yliopistossa henkilöstöjohtamisen kokonaisuuden, koska haluan että minulla on teoreettinen tausta hoitaa nykyiset tehtävät oikein/hyvin.

Tykkään tehdä irtiottoja talvisin. Vietän useamman viikon Lapissa hiihdellen tai Kaakkois-Aasiassa sukellellen. Se on ihan parasta!

Etsitkö ohjelmistoammattilaisia tai oletko itse ohjelmistoalan osaaja, joka etsii uusia haasteita? Onko sinulla jotain kysyttävää yrityksestämme? Täytä alla oleva lomake ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

tikka

Tickingbot Oy, Visiokatu 4, 33720 Tampereinfo@tickingbot.fiLinkedIn